orange

דירה להשקעה בחריש – פריחתן המחודשת של הדירות הקטנות | בצוותא חריש

משפירא בת”א ועד בצוותא בחריש, יותר ויותר שכונות מאפשרות לתושבים לבנות בעצמם קהילה איכותית. בכך, הם מצליחים ליהנות מאיכות חיים, שכנות טובה ובעיקר עלויות זולות, בדיוק כמו מודל המגורים המתקדם בעולם.

דירות קטנות בישראל מהוות מוצר די נדיר בשוק הדיור הישראלי, כשרוב הבנייה החדשה מתמקדת בבניית דירות בנות 4 חדרים, ואף דירות גדולות יותר בנות 5 ו-6 חדרים.

לפי ניתוח נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2020 החלו להיבנות בכל הארץ רק 603 דירות בנות חדר אחד, 2805 דירות בנות 2 חדרים ו-כ-6000 דירות בנות 3 חדרים. ביחד כל אלה היוו רק 18% מכלל התחלות הבנייה בארץ בשנה זו. המגמה הזו אופיינית לא רק לשנה האחרונה אלא גם לכל העשורים האחרונים: מאז שהחלה הלמ”ס לבדוק את התחלות הבנייה, החלו להיבנות כ-157 אלף דירות בנות 1-3 חדרים – פחות מ-14% מכלל הבנייה בתקופה זו.

פלח הדירות הקטנות מתאים לקהל יעד של סטודנטים, זוגות צעירים בתחילת דרכם, רווקים, זוגות לאחר גירושין שמתפצלים ליחידות דיור נפרדות, להורים לילדים גדולים שעזבו את הבית וכבר לא צריכים יחידת מגורים גדולה שדורשת תחזוקה רבה יותר וכמובן למשקיעים.

רשויות מקומיות נוטות שלא לעודד בנייה של דירות קטנות בפרויקטים חדשים אם הן לא חייבות, משום שהארנונה על דירות גדולות יותר גבוהה יותר מן הסתם. בשנים האחרונות מכרזים של המדינה  מחייבים הקצאה של שיעור מסוים מהפרויקט לדירות קטנות, לרוב לשימוש כדיור בר השגה או כדירות לסטודנטים באזורים שבהם ממוקמים מוסדות אקדמיים מובילים.

מניתוח נתוני מחירי הדירות וכמות עסקאות הנדל”ן שפירסמה הלמ”ס לרבעון הראשון של 2021 לפי מחוזות, עולה כי מחוז חיפה “מככב” בביקוש לדירות קטנות ובהתאם בעליית מחיריהן של דירות אלה. בשלושת החודשים הראשונים של השנה בוצעו במחוז 1,007 עסקאות לרכישת דירות 2.5-3 חדרים, זינוק של כ-43% לעומת הרבעון הראשון של 2020. בהתאם, מחירי דירות בנות 2.5-3 חדרים במחוז עלו ברבעון הראשון ב-6.2% והסתכמו ב-877.5 אלף שקל בממוצע. גם במחוז צפון נרשמה עלייה של כ-9% בכמות העסקאות למכירות דירות קטנות ברבעון הראשון והן הסתכמו ב-584. מחירי הדירות האלה עלו ב-10.5% ברבעון ל-692 אלף שקל בממוצע.

טלי כהן, סמנכ”לית שיווק בחברת שפיר מגורים, אמרה בהתייחס לנתונים, כי “עליית מחירי הדירות הקטנות במחוז חיפה מגיעה בין היתר בגלל היצע נמוך של דירות מסוג זה. בחריש למשל, שבה השלמנו לאחרונה את בנייתה של השכונה השיתופית ‘בצוותא’ והתחלנו באכלוסה, לא בנו עד היום מספיק דירות קטנות – 60% מהדירות בעיר הן בנות 4 חדרים ומעלה. מנגד, הביקושים לדירות קטנות בחריש גבוהים, בעיקר מצד זוגות צעירים ומשפחות צעירות, וכשהביקוש גבוה מההיצע התוצאה כידוע היא עליית מחירים. שכונת ‘בצוותא’ היה היחידה בעיר שהציעה דירות קטנות והן נחטפו לנו בשלב השיווק, נותרו כיום רק דירות בודדות בנות 3 חדרים בשכונה”.

שכונת בצוותא היא השכונה הקהילתית הראשונה בישראל שבנייתה הושלמה בתוך זמן שיא של כשנתיים וחצי. השכונה כוללת 1540 יח”ד, 5800 מ”ר שטחי מסחר, 2 בתי ספר, 3 גני ילדים, מעון יום, מתנ”ס, אולם ספורט משולב ו-14 גינות ציבוריות מאובזרות ומושקעות. השכונה מושכת משקיעי נדל”ן בעיקר הודות לקונספט שלה – קהילתיות ושיתופיות. “בצוותא” כוללת אלמנטים שיתופיים כמו מרכז מסחרי שיתופי, חלל אירועים שיתופי, מרחבי עבודה ופנאי משותפים, חנות שיתופית, גינות קהילתיות ומרכז העשרה ומצוינות לילדים במרחב השייך לכלל תושבי השכונה.

לדברי כהן, “הקהילתיות היא אכן אחד הגורמים שמעלים את קרנן של שכונות מגורים ובהתאם את הערך של הדירות. בין הרוכשים של דירות בפרויקט הם משקיעים שהזכירו במפורש את הקהילתיות כערך חשוב שימשוך משכירים לשכונה ויביא להם תשואה אטרקטיבית על השקעתם”.

כהן מספרת כי מחירי הדירות בשכונה עלו בכ-10% מתחילת השיווק ועד היום, ככל שהתקדמה בנייתה של השכונה והרוכשים יכלו להבין את הערך המוסף של האלמנטים השיתופיים. “למדנו עוד לפני משבר הקורונה, והמגמה אף התגברה יותר אחריו, כי רוכשי הדירות מחפשים את תחושת ה’ביחד’, מחפשים להיות חלק מקהילה, לחלוק, לשתף ולהרגיש שייכות – ומוכנים לשלם על כך כסף. הריחוק החברתי שאליו נדרשנו בחודשי הקורונה חידד בקרב הציבור את הצורך בקהילה חמה ותומכת, ולכן שכונות מגורים שיציעו את החוויה השיתופית לתושביהן יהיו מבוקשות מאוד וזה יתבטא במספרים”, לדבריה.

י’ (השם המלא שמור במערכת), הוא משקיע נדל”ן סדרתי שרכש לאחרונה מספר דירות בעיר חריש ומחזיק גם בכמה דירות אחרות ברחבי הארץ. הוא מספר כי סימן את חריש כיעד להשקעה לאור הסבירות הגבוהה להשבחה במחירי הנכסים בשנים הבאות. “בניית השכונה הושלמה רק לאחרונה ואף החלה להתאכלס, וזיהיתי שהיא הולכת להיות הדבר הבא בשוק הדיור בארץ. רכשתי כבר דירה אחת או שתיים בחיי ואני מצליח לזהות פוטנציאל כשהוא עומד מול עיני. חריש בכלל ושכונת ‘בצוותא’ בפרט נמצאות בתנופת בנייה ופיתוח חזקה – הנגישות תשתפר, מדברים על חיבור לכביש 6, על מחלפים חדשים, ייבנו עוד מוסדות ציבוריים בעיר, תשתיות חדשות, מרכזים מסחריים ועוד. כל זאת ישביח אותן משמעותית ביחס להיום, יכניס אליהן אוכלוסיה חדשה ואיכותית ויניב לדעתי תשואה אטרקטיבית על ההשקעה – ולכן נכנסתי להשקעה בה”, לדבריו.

אמצעי מצוין לשמור על ערך הכסף

השקעה בנדל”ן נחשבת להשקעה מניבה ובטוחה. רכישת דירה להשקעה היא אמצעי מצוין לשמור על ערך הכסף והוכחה כבטוחה לאורך השנים יחסית להשקעות פיננסיות אחרות. שוק הנדל”ן בכלל הוכיח את עצמו כפחות רגיש למשברים או לקטסטרופות אחרות ושרד בטווח הארוך לאורך השנים אירועים חריגים שזעזעו תחומים אחרים בכלכלה. זאת, לצד סביבת הריבית הנמוכה (כ-0%) של בנק ישראל שתישאר איתנו לעוד זמן מה, ותשואה על שכר דירה שכ-3% צמוד מדד, הופך את ההשקעה בנדל”ן לאפיק לגיטימי וראוי מבחינה כלכלית.

יתרון נוסף של דירה להשקעה הוא הכדאיות העודפת שלה על פני השקעה בבורסה לניירות ערך. מחקרים רבים הוכיחו כי התשואה מדירות פעמים רבות עולה על זו שנובעת מהשקעה במניות, היא בטוח יותר יציבה ולא תנודתית כמו הבורסה, וההמשכיות שלה גדולה בהרבה.

גם המדינה הבינה שההשקעה בנדל”ן היא אפיק לגיטימי להשקעה מצד הציבור הישראלי והורידה את מס הרכישה ביולי אשתקד מ-8% ל-5%. בממשלה החדשה שהורכבה לאחרונה עולים קולות להעלאה מחודשת של מס הרכישה לאור הזינוק במשקל המשקיעים מסך הרכישות של דירות מאז יולי 2020 וזאת סיבה נוספת בפני מי שווקל השקעה בנדל”ן להזדרז ולרכוש את הדירה לפני שהמס יעלה שוב.

גורמים בכירים בשוק הנדל”ן ציינו שלא לייחוס כי “אל לממשלה להילחם במשקיעי הנדל”ן אלא דווקא לחבק אותם ולהעריך את תרומתם לשוק ולכלכלה כולה. הם אלה שרוכשים דירות ומייעדים אותן להשכרה לאוכלוסיה שלא יכולה לרכוש דירה, ואוכלוסיה זו היא פלח לא מבוטל בציבור הישראלי המייצרת ביקושים גבוהים לדירות להשכרה – מה שאומר שתמיד יהיה מי שירצה לשכור את הדירה ומכאן הכדאיות בדירה להשקעה

התקשרו עכשיו לטלפון

או השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם

לוגו בצוותא

למידע נוסף אנא השאירו פרטים: